НАЧАЛО

Планикс стартира въвеждането в експлоатация на иновативно интерактивно оборудване в новата сграда на Регионална Библиотека Пейо Яворов - град Бургас

Written by Rositsa Tsoneva

     

 

   

 

На 25.02.2021 година Екипът на Планикс ЕООД и Директорът на Регионална Библиотека Пейо Яворов в лицето на Г-жа Яна Кършийска, демонстрираха пред кмета на град Бургас - Г-н Димитър Николов, функционалностите на въведеното интерактивно технологично оборудване в новопостроената сграда на Библиотеката в Бургас.

Иновативната сграда ще разполага с единствената по рода си технология zSpace®, с коятo децата ще работят и учат чрез виртуални 3D холограми и симулации на експерименти във виртуална лаборатория от ново поколение. zSpace® технологията е единствена по рода си и притежава три сензорни модалности: Виртуална реалност (VR), 3D и интерактивност, осигурявайки по този начин три нива на възприятие на представеното учебно съдържание. Децата ще се докоснат до потапящо усещане за реализъм, което гарантира запомнянето и много по-ефективното усвояване на учебното съдържание. Те ще имат чувството, че 3D моделите са буквално пред очите им и ще могат да взаимодействат с тях в реално време – да дисектират жаба или да пренаредят планетите в слънчевата система!

zSpace® технологията е изцяло фокусирана върху STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) обучението.

Освен да четат или заемат книжки, децата в детския отдел на Библиотеката ще имат щастието да трупат знания, докато се забавляват чрез изграденият интерактивният магичен под „Funtronic“. Инсталирането на “жив под” е ефектен начин да се създаде атмосфера на обучение чрез забавление. Изображението, което се показва на пода, създава „магическо килимче“, върху което децата могат да играят и да учат, само чрез допир на крачетата или ръчичките си. Пода стимулира движението, оптическата координация, възприятията и съответстващия отговор към тях. Част от софтуерните приложения на системата са насочени и за работа с деца със СОП.

Конферентната зала на Библиотеката се сдоби и с LED интерактивна стена с размери 4х2 метра, която ще бъде неизменна част в провеждането на национални конференции, браншови срещи, образователни форуми или обучителни семинари.

Екипът на Планикс ЕООД благодари за оказаното доверие!

Най-доброто тепърва предстои!

Category: