гр.Бургас 8000,
ул.К.Величков 65А

+359 (56) 821 621
office@planiks.com

НИЕ сме Ваши ПАРТНЬОРИ в Национална Програма „Изграждане на училищна STEM среда”

HELPDESK ГАРАНЦИОННА ПОДДРЪЖКА

Интерактивни дисплеи

Интерактивните дисплеи ще осигурят нови възможности за обучение във вашата образователна институция и иновативна среда на преподаване. Свържете се с нас за индивидуална оферта на e-mail: office@planiks.com

zSpace® технология

zSpace е единствена по рода си технология, чрез която учениците в училище учат чрез виртуални 3D холограми и симулации на експерименти във виртуална и добавена реалност.zSpace е комбинация от хардуер, софтуер и учено съдържание, специално насочено към подготовката на учениците в различни STEM дисциплини.

Магнетичен Интерактивен под

Интерактивна система, която е в помощ на преподаватели, насърчаваща упражненията, игрите и всички дейности, основани на активни движения при деца в и ученици в начална училищна възраст и деца със специални образователни потребности (СОП

STEM среда

Обучението по STEM (Science, Technology, Engineering, Maths)предполага подход, който изгражда умения за критично мислене, анализ, изследване и проследяване на взаимовръзки между отделни дисциплини и сфери на познание.

ЗА НАС

Фокусът на нашата компания е насочен към проектиране, изграждане и поддържане на информационни, компютърни и технологични решения в сферата на образованието и бизнеса.

Прочетете повече Нашето портфолио
Written by Rositsa Tsoneva
Category:

 

 

Получавате ВИНЕН СЕТ ПОДАРЪК в  МЕСЕЦА НА ЛЮБОВТА към всеки закупен интерактивен дисплей  

 

Промоционалните предложения са валидни до края на месец февруари или до изчерпване на наличностите!

 

Защо да изберем интерактивен дисплей пред алтернативния комплект - интерактивна дъска с мултимедиен проектор?

 Предимства:

 • Интерактивност: Интерактивните дисплеи позволяват на потребителите да взаимодействат директно със съдържанието, като пишат, чертаят или маркират върху екрана. Това ги прави подходящи за образователни и бизнес среди, където е необходимо активно участие и ангажираност от страна на публиката

 

 • Качество на изображението: Интерактивните дисплеи често предлагат по-високо качество на изображението в сравнение с мултимедийните проектори. Тъй като изображението се генерира директно от дисплея, няма загуба на качество, както при проекционните системи.

 

 • Яркост и контраст: Интерактивните дисплеи обикновено предлагат по-висока яркост и контраст в сравнение с мултимедийните проектори, което ги прави по-подходящи за използване в ярки или осветени среди.

 

 • Няма нужда от затъмняване на помещението: За да се постигне ясно възпроизвеждане на изображението с мултимедиен проектор, често е необходимо да се затъмни помещението. В случай на интерактивни дисплеи това не е необходимо, което ги прави по-удобни за използване в различни условия на осветление.

 

 • Лесна инсталация и настройка: Интерактивните дисплеи са обикновено по-лесни за инсталиране и настройка в сравнение с мултимедийните проектори, които изискват правилно позициониране и калибриране.
Written by Rositsa Tsoneva
Category:

 

 

КЕШ БЕК ПРОМОЦИЯ С EPSON

 ПЕЧАТАТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПО-МАЛКО ПАРИ

 

   Отпечатайте хиляди страници, без изобщо да сменяте касети.

   Насладете се на безпроблемно печатане с нашите презареждащи се резервоари Eco Tank с изключително голям капацитет.

   Закупете устройство EPSON между 16.08.2023 и 31.10.2023, за да получите своя кеш бек. След регистрация на сайта на Epson в срок до 30 дни от покупката и ако отговаряте на условията на промоцията ще получите по своята банкова сметка, директно от EPSON, кеш бек сума в зависимост от закупеното от Вас Устройство!

  Печатай повече, харчи по-малко!

   Обадете ни се на +359 888222976 или +359 56 821621 за да заявите своето многофункционално устройство или заповядайте в офиса ни в Бургас на ул. Константин Величков 65А

 

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ДОБРИЯ ПРИНТЕР ЗА ВАШИЯ ДОМ ИЛИ ОФИС

Очакваме Ви!

 

Офертата е валидна при покупки, направени в периода 15.08.2023 - 30.10.2023

КАК ДА ПОЛУЧИТЕ КЕШ БЕК*

 1. ПОКУПКА на устройство с марка EPSON
 2. РЕГИСТРАЦИЯ Попълнете онлайн формуляра в срок от 30 дни след покупката.
 3. КАСОВ БОН Качете сканиран касовия бон от покупката или платежния документ и изпратете заявката.
 4. КЕШБЕК След успешна регистрация ще получите кеш бека по банков път. Сумите кеш бек са с включен ДДС

 

  ЛИНК: за регистрация

Written by Rositsa Tsoneva
Category:

Кои сме ние и какво предлагаме?

 Иновативни интерактивни решения за училища и образователни институции: zSpace® - технология за виртуална и добавена реалност (VR/AR), Учебни комплекти Arduino по програма “Arduino for Education; Лаборатории за 3D принтиране и прототипиране; Мобилни STEM лаборатории, Образователни учебни комплекти Роботи LEGO education и Photon, Учебни комплекти за зелена и възобновяема енергия, МАГНЕТИЧЕН ИНТЕРАКТИВЕН ПОД onEVO, LED видео стени, Образователен комплект за сглобяване на електрически картинг и богата гама от специализирано оборудване за нуждите на СТЕМ пространствата.

 Идейно и техническо обезпечаване на проект „Училищна STEM среда“

 Екипът на Планикс изцяло работи в сектор „Образование “и дейността ни е насочена конкретно към нуждите и спецификите на образователните институции;

 Официален дистрибутор на zSpaceтехнологично оборудване за Бургаски регион

 Цялостни решения за подобряване на учебната среда и обучителен софтуер

 Дигиталното обучение в класната стая чрез използване на електронните ресурси на образователен софтуер MozaBook;

 Търговска и сервизна дейност: цялостно асемблиране и сервиз на компютърни системи, компоненти, сървъри, копирна и офис техника;

 Комплексни услуги и експертни консултации в областта на информационните технологии, комуникациите и системната поддръжка;

 Дистанционна поддръжка – онлайн сервиз на базата на отдалечен достъп;

 

Ние НЯМА да Ви доставим кашони с техническо оборудване, НИЕ ще Ви предложим най-доброто завършено решение за Вашата образователна институция и ще го изградим до последния детайл!

Ще разработим за Вас цялостна концепция  и проектно предложение за изграждане на  STEM център, позовавайки се на насоките за кандидатстване, залегнали в Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

ВИЕ ИЗБИРАТЕ:

кашони с инструктаж               STEM кабинет

    или        

 

Не се колебайте да се свържете с нас! Очакваме Ви!

Written by Rositsa Tsoneva
Category:

  и ВОСКС

Предложение от Планикс за изграждане на Високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи (ВОСКС) Тип 2

Фирма Планикс предлага цялостна конфигурация за обзавеждане на Високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи (ВОСКС), част от инвестиционен проект С1.I1 „STEM центрове и иновации в образованието“ по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

ВОСКС включва интерактивен дисплей (ИД) - достатъчно голям и с висока разделителна способност, с прикрепен към него компютър, които да заменят досега използваните дъски в класните стаи. Към тях се свързват допълнителни модули съобразно нуждите за конкретния учебен предмет като например графичен таблет за работа, интерактивен показалец, мултимедийни устройства, устройства за виртуална реалност и други. Това ще позволи на учениците и учителите бързо да разработват и смесват съществуващото медийно съдържание, но също така да включват външно съдържание в собствените учебни материали на учителя.

Чрез изградената система за създаване и управление на уникални персонални профили за всички участници в образователния процес – ученици, учители, директори и експерти, те получават достъп до всички ресурси, обучения и други услуги, като по този начин се гарантира както проследимост на резултатите, така и възможност за персонално и индивидуализирано обучение с използване на съвременните технологии и перспективите на изкуствения интелект.

Прилагането на облачните технологии позволява да се осигури мобилност, достъпност и актуалност на образователните и научни ресурси.

Конфигурацията, която предлагаме, е съобразена и изпънява изискванията и техническите спецификации, подадени от Министерство на образованието и науката (МОН).

Съгласно указанията от МОН ВОСКС Тип 2 трябва да бъдат оборудвани с:

 • Интерактивен дисплей 65‘‘ с вградена уеб-камера и OPS компютърен модул с инсталирана OS с възможност за надграждане до Windows 11 Education, съгласно абонаментно право на ползване на софтуерни продукти на Microsoft за нуждите на предучилищното и училищното образование в Република България
 • Преносим компютър (лаптоп)
 • Графичен таблет

• Големина: 65’’ (инча)
• Тип подсветка: D-LED
• Разделителна способност(пиксели): 3840x2160(pixels,RGB)
• Яркост: 350cd/m2(typ.)
• Съотношение на контраста: 1200:1/1600:1
• Време за отговор: 8ms (typ.)
• Опресняваща честота: 60Hz
• Време на живот: 30,000 Hrs (min.)
• Цветове на дисплея: 1.07B(8bit+FRC)
• Тип тъч-технология: Инфраред технология
• Защита на повърхността: 3.2mm закалено стъкло
• Инфрачервено докосване: до 20 точки на докосване (Multi touch)
• Точност на докосване: ±1mm
• Време за отговор: ≤8ms
• Вградена уеб камера в рамката на дисплея: 3840x2160 (4K) резолюция
• Вграден микрофонен масив в рамката на дисплея
• Система: CPU: ARM A73+A53, Quad Core, 1.5GHz, RAM: 3GB DDR, ROM: 32GB, OS Android 11.0
• Консумация на енергия без OPS: 220W
• Единична Wi-Fi връзка: Realtek RTL8822BU, 2.4GHz/5GHz, 802.11a/b/g/n/ac, BT 2.1/3.0/4.0/4.2
• С вградена точка за достъп (Access point)
• Преден интерфейс: Public USB x1, OPS USB x1, Touch-USB x1, HDMI IN x1, Type-C USB x1
• Заден/страничен интерфейс: HDMI IN x2, DP IN x1, VGA IN x1, AV IN x1, YPBPR IN x1, OPS(optional) x1, LAN x2, Android USB x2, Touch-USB x1, PC-Audio IN x1, RS232 IN x1, HDMI OUT x1, AV OUT x1, S/PDIF OUT x1, Audio OUT x1
• Размер на продукта(Ш x Д x В): 1511.6x87.8x919.7mm
• Нето тегло: 40±1KG
• Аксесоари в комплекта: Дистанционно х1, тъч-писалка х2, 1,5м захранващ кабел х1, 1,5м USB A-B кабел х1, 1,5м HDMI кабел х1
• Включена стойка за монтаж на стена VESA стандарт
• Включен OPS компютърен модул:
• Процесор: Intel Core i5-9th
• RAM: 16 GB (възможност за надграждане)
• HDD- 512 GB SSD (възможност за надграждане)
• Мрежа: LAN Gbit, WiFi
• Интерфейс: 2 х USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x LAN RJ-45, 1 x AUX OUT
• OS: Windows 11
• 36 месеца гаранция

Инсталирани на дисплея:

• Microsoft 365 (основен пакет) 
• Microsoft Teams  
• МozaBook Classroom 
• Adobe Acrobat
• TeamViewer

Конфигурация по ВОСКС Тип 2, включваща:

• Интерактивен дисплей 65‘‘
• Преносим компютър
• Графичен таблет

• Инсталация, доставка и монтаж на място.

Stem logo Vectors & Illustrations for Free Download | Freepik

18

ГОДИНИ

554

ПРОЕКТИ

25

РЕФЕРЕНЦИИ

1338

КЛИЕНТИ