гр.Бургас 8000,
ул.К.Величков 65А

+359 (56) 821 621
office@planiks.com

НИЕ сме Ваши ПАРТНЬОРИ в Национална Програма „Изграждане на училищна STEM среда”

Прочети повече

Интерактивни дисплеи

Интерактивните дисплеи ще осигурят нови възможности за обучение във вашата образователна институция и иновативна среда на преподаване. Свържете се с нас за индивидуална оферта на e-mail: office@planiks.com

Mozabook софтуер

Образователен презентационен софтуер за интерактивен дисплей или дъска. Невероятно интерактивно съдържание, развитие на умения, илюстративни и виртуални лабораторни приложения допринасят за повишаване на интереса и знанията на учениците.

Виртуална пясъчна кутия

Интерактивно 3D образователно решение за създаване на топографски модели от оформяне на пясък, който образува цветна карта от топографски контурни линии и симулира вода или вулканична лава.

STEM среда

Обучението по STEM (Science, Technology, Engineering, Maths)предполага подход, който изгражда умения за критично мислене, анализ, изследване и проследяване на взаимовръзки между отделни дисциплини и сфери на познание.

ЗА НАС

Фокусът на нашата компания е насочен към проектиране, изграждане и поддържане на информационни, компютърни и технологични решения в сферата на образованието и бизнеса.

Прочетете повече Нашето портфолио
Written by Rositsa Tsoneva
Category:

     

 

   

 

На 25.02.2021 година Екипът на Планикс ЕООД и Директорът на Регионална Библиотека Пейо Яворов в лицето на Г-жа Яна Кършийска, демонстрираха пред кмета на град Бургас - Г-н Димитър Николов, функционалностите на въведеното интерактивно технологично оборудване в новопостроената сграда на Библиотеката в Бургас.

Иновативната сграда ще разполага с единствената по рода си технология zSpace®, с коятo децата ще работят и учат чрез виртуални 3D холограми и симулации на експерименти във виртуална лаборатория от ново поколение. zSpace® технологията е единствена по рода си и притежава три сензорни модалности: Виртуална реалност (VR), 3D и интерактивност, осигурявайки по този начин три нива на възприятие на представеното учебно съдържание. Децата ще се докоснат до потапящо усещане за реализъм, което гарантира запомнянето и много по-ефективното усвояване на учебното съдържание. Те ще имат чувството, че 3D моделите са буквално пред очите им и ще могат да взаимодействат с тях в реално време – да дисектират жаба или да пренаредят планетите в слънчевата система!

zSpace® технологията е изцяло фокусирана върху STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) обучението.

Освен да четат или заемат книжки, децата в детския отдел на Библиотеката ще имат щастието да трупат знания, докато се забавляват чрез изграденият интерактивният магичен под „Funtronic“. Инсталирането на “жив под” е ефектен начин да се създаде атмосфера на обучение чрез забавление. Изображението, което се показва на пода, създава „магическо килимче“, върху което децата могат да играят и да учат, само чрез допир на крачетата или ръчичките си. Пода стимулира движението, оптическата координация, възприятията и съответстващия отговор към тях. Част от софтуерните приложения на системата са насочени и за работа с деца със СОП.

Конферентната зала на Библиотеката се сдоби и с LED интерактивна стена с размери 4х2 метра, която ще бъде неизменна част в провеждането на национални конференции, браншови срещи, образователни форуми или обучителни семинари.

Екипът на Планикс ЕООД благодари за оказаното доверие!

Най-доброто тепърва предстои!

Written by Rositsa Tsoneva
Category:

В навечерието на новата учебна 2020-2021 година СУ Елин Пелин в село Руен, област Бургас оборудва своята сграда с високотехнологична LED видео стена с размери 4x2 метра. Учители и ученици ще имат възможност да преподават, учат и се забавляват по нов начин, чрез използването на това иновативното технологично решение.

Новоизградената видео стена е съставена от множество малки LED модули (екрани), монтирани на специално проектирана за целта рамка, с цел създаването на огромен екран за предаване на информационно, рекламно или учебно съдържание в най-различни размери, формати и форми. Новото високотехнологично оборудване е разположено в централното фоайе на училището и ще се използва за провеждане на урочна, лекционна и педагогическа дейност или за иновативно и интерактивно организиране на извънкласна дейност. Тя ще бъде неотменна част от провеждането на традиционните празници на училището, тържества и концерти.

Благодарим на екипа на СУ Елин Пелин с. Руен за оказаното доверие и ще радваме да бъдем техен дългогодишен партньор, развивайки информационните и комуникационни образователни технологии в региона и областта.

 

Защо да изберем LED видео стена за нашата образователна институция?


  
Безрамкови - LED панелите нямат никакви рамки (за разлика от стандартните LCD дисплеи) и могат да бъдат прилепени плътно един за друг. Елиминират т. нар. мъртва зона (зона на нечувствителност) като по този начин се осигурява 100% чистота в изображението. Това позволява изграждането на видео стени с изключително високо качество в изображението.

 Могат да се изградят във всякакъв размер и форма, не само 16:9 формат – теоретично, няма никакви ограничения както за размера, така за формата на видео стената – една от най-големите LED видео стени в света се разпростира на 12 000 квадратни метра - Fremont Street в Лас Вегас, Невада. Имат много висока яркост ≥ 800 cd/m

 Отлични ъгли на видимост (по-широки от тези на LCD)

 Ненадмината еднородност на екрана без необходимост от допълнителни калибровки

 Широка цветова гама ≥ 95% NTSC и най-добрата цветова точност на пазара – 16 и 18 битови цветове

 Истински черен цвят, благодарение на епоксидното покритие на светодиодите

 Възможност за по-разчупен дизайн – облицоване на колони (90 градусови ъгли), извити панели и т.н.

 Най-добра честота на опресняване при цифровите екрани

 Дълъг живот ≥ 100 000 часa;

 Лесна поддръжка и висока надеждност поради факта, че при нужда от ремонт САМО повредения модул може да се замени, а не цялата област.

 

Поискайте Вашата индивидуална оферта This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Written by Rositsa Tsoneva
Category:

 

Машина за почистване на книги Bookshower

 

    

 

Книгите в библиотеката са често замърсени, поради честото им попадане в ръцете на читателите. Прахът и бактериите могат да се прикрепят в книгите, тъй като читателите кихат, докато четат, особено през периода на промяна на сезона. Прахът и бактериите се прикрепват не само към корицата на книгата, но и към вътрешните страници. Читателите се сблъскват с въпроса как да се уверят, че ще заемат книги, които ще бъдат чисти и не носещи алергени.

Bookshower използва ултравиолетови лъчи и филтър с висока производителност, за да стерилизира книгите цялостно – от тяхното покритие до вътрешните им страници само в рамките на 30 секунди. Bookshower е предназначен за стерилизация в библиотечния фонд и е одобрен сертифициращият орган (SGS) с коефициент на ефективност на стерилизация до 99,99%.

Bookshower е наистина най-добрият помощник, който да пази здравето на библиотечния фонд. Освен това се добавя естествен аромат по време на стерилизирането, докато се отстранява техният прах.

Вече повече от година Регионалната библиотека  гр.Бургас, а от скоро и библиотеките в гр.Ловеч и в гр.Велико Търново се грижат за своите читатели, притежавайки така ценната към днешна дата машина за почистване на книги.

Чудесно е когато заемеш книга, и вместо прашасъл том или документ, да получиш обезпаразитен екземпляр – без акари и бактерии, които се трупат от дългото стоене по рафтовете и често предизвикват алергични реации с кихане и кашляне у ползвателите.

Отново да наблегнем на факта, че уредът работи с ултравиолетови лъчи и почиства издъно книжните листове. Докато са в камерата, вентилатор ги разлиства и всичко мръсно и ненужно пада от тях. Машината почиства издания и документни папки в по - голям формат. UV светлината ефективно елиминира COVID-19 от повърхности, въздух и вода;

Дезиндекцията и стерилността са от първостепенно значение в институции с голям библиотечен или архивен фонд.

 

Нуждаете се от Smart Book Shower, в случай че: 

  1. Кашляте или кихате, докато четете;
  2. Финият прах, който покрива книгата, може да предизвика алергични реакции.
  3. Са намерени чужди материали между вътрешните страници;
  4. Често намирате ръбове на книга, прикрепени със следи от слюнка;
  5. Поради публичната употреба, книгата за заемане има неприятна миризма;
  6. Желаете да се предпазите Covid-19. UV светлината ефективно елиминира COVID-19 от повърхности, въздух и вода;

 

 

 

 

 

 

 

 

Поискайте Вашата индивидуална оферта This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Written by Rositsa Tsoneva
Category:

Източник: в.СЕГА

20 млн.лв. планира да отпусне просветното министерство за изграждане на СТЕМ центрове в българските училища. Това стана ясно днес при представянето на новите национални програми с средното образование, които тази година са 21 на брой – 4 повече от м.г. - за двойно по-голяма сума - общо 140 млн.лв. Това е най-големият обем средства, които получават родните училища извън делегираните им бюджети, като с тях се финансират дейности, за които обикновено средствата на школата не стигат.

Най-голямото перо - 70 млн.лв., както и м.г., ще отиде за изплащане на обезщетения на учителите – при пенсиониране и други видове обезщетения. Миналата година за целта бяха изплатени 63 млн.лв. за около 8000 учители. Не всички от тях обаче са излезли от системата на образованието. „Годишно се пенсионират между 4500 и 5000 педагози, като последните години броят им остава сходен“, посочи просветният министър Красимир Вълчев. Той обаче призна, че той е голям спрямо общия брой на учителите в системата.

Новата за т.г програма с най-много средства е „Изграждане на училищна СТЕМ среда“ – 20 млн.лв. По нея ще се финансира създаването на нови училищни центрове в държавните и общински училища у нас - те ще представляват съвкупност от учебни пространства с фокус върху СТЕМ, т.е. върху обучението чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката. Всеки център трябва да съдържа промяна във физическата среда (подобряване на вътрешната архитектура и обзавеждането на съществуващи пространства), технологиите, учебното съдържание, методите на преподаване и управлението на образователния процес. Програмата е насочена както към училища с иновативни практики, така и към такива, желаещи да развият иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, математиката и инженерното мислене. Целта й да мотивира учениците към изучаване на въпросните науки, да повиши резултатите им и те в крайна сметка да придобият компетентности и ключови умения и нагласи, ориентирани към практиката.

15

ГОДИНИ

440

ПРОЕКТИ

25

РЕФЕРЕНЦИИ

1332

КЛИЕНТИ